Tippek és trükkök

Néhány tipp és trükk. amelyek többnyire a Windows-al kapcsolatosak.

  • Windows 10 alatt a régebbi fejlesztői környezetben írt programok (pl. Delphi 7) dátumformátumhoz kapcsolódó hibaüzenetet jeleníthetnek meg, megoldás itt. A rövid dátum formátumból távolítsuk el a szóközöket.
  • Ha lassúnak érezzük számítógépünket, akkor érdemes megnézni az automatikusan, a Windows-al egyidejűleg induló programokat.  Általában az újonnan telepített szoftverek állítjuk be magukat. például a közismert Adobe Reader frissítője. Erre a következő megoldás lehet. Start menü, futtatás, majd ide írjuk be, hogy msconfig. majd OK. Ekkor a megjelenő ablakban az automatikus indítás fülre kattintsunk. Keressük meg az indító elem oszlopban az Adobe Readert, vagy ahhoz hasonló megnevezést. A mellette levő négyzetből vegyük ki a pipát, majd okézzuk le az ablakot. Ez a beállítás a számítógép újraindítását követően fog érvénybe lépni.
  • Ha vásároltunk egy szkennert és feltelepítettük a driver lemezeket a gépünkre, és ennek ellenére mégsem tudunk szkennelni, akkor győződjünk meg arról. hogy bedugtuk-e a konnektorba az eszköz tápcsatlakozóját.
  • A Windows XP-be beépített Windows  Messenger alkalmazás saját tapasztaltból kiindulva elég bosszantó tud lenni. Szerencsére, de  kissé bonyolult módon eltávolíthatjuk a rendszerből a következő módon: Start menü, majd Vezérlőpult, ott Programok telepítése és törlése, ott baloldalon a Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása ikonara, majd vegyük ki a pipát a Windows Messenger mellől, majd OK. Előfordulhat, hogy szükséges a számítógép újraindítása.
  • Ha biztonsági mentést szeretnénk készíteni a rendszerünkről, akkor a start menü, futtatásra kattintsuk és írjuk be, hogy ntbackup. Figyelem! ez a funkció Windows 7 és Windows 2008 Server alatt nem érhető el alapból.
  • Ha 32 bites Windows 7 Ultimate operációs rendszert telepítünk a gépünkre, akkor ellenőrizzük, hogy van-e 6 GB szabad hely a partíción, ahová az új rendszer installáljuk, amennyiben nincsen nem indul a telepítés!

Leave a Reply